De werkomgeving veranderd continue, werknemers kunnen onzekerheid ervaren over het behoud van hun baan en de werkdruk neemt toe. En dit alles zorgt ervoor dat stress toeneemt en daardoor ook meer gezondheidsklachten en burn-out voorkomt.  Maar een ding is zeker alleen een fruitschaal neerzetten is niet voldoende voor werkgevers” Waar begint en eindigt de verantwoordelijkheid van de werkgever en die van jezelf? In het artikel welke op 8 juli in het NRC geplaatst gaf Annelies Hoogendoorn, bedrijfsarts en hoofd innovatie bij Zorg van de Zaak antwoord op vragen over stress, burn-out, chronische ziektes en langer doorwerken en wat de vernieuwde Arbeidsomstandighedenwet hier aan gaat bijdragen.

Werk gerelateerd of Privé maakt het uit?
Hoe mooi zou het zijn als werkgevers in een eerder stadium beseffen dat aan werk gerelateerde ziekten vaak een enorme impact hebben op iemands privé-leven. Een burn-out bijvoorbeeld, dat raakt ook iemands partner, iemands kinderen.” Andersom kunnen iemands privéproblemen ook het werk overschaduwen. Je kunt dus geen strakke lijn te trekken tussen problemen op het werk en problemen thuis. Het beïnvloedt elkaar over en weer. ”En vaak wanneer de spanningsklachten of hobbels die iemand ervaart eerder serieus worden genomen (door jezelf en je werkgever) kan er heel veel worden voorkomen, denk aan uitval, verzuim.

 

Preventie bij Stress en de rol van de werkgever
Stel je staat al een tijdje in de overleefstand en de aanleiding is een privé gebeurtenis of stress op je werk of allerlei zaken bij elkaar. Je voelt aan alles in je lijf dat het zwaarder wordt en je negeert je eigen signalen, denk aan: niet uitgerust wakker worden, je lontje wordt steeds korter, moeilijk in slaapkomen, een opgejaagd gevoel, geen zin om te sporten of om dingen te ondernemen? En je blijft maar doorgaan dan is de kans groot dat je uiteindelijk een keer opgebrand thuiszit. En het maakt uiteindelijk niet uit hoe en waar het ontstaan is, het is veel belangrijker dat je gaat luisteren naar je lijf. Natuurlijk ben je in de basis verantwoordelijk voor jezelf maar vanaf 1 juli 2017 moeten werkgevers zich volledig hebben aangepast aan de vernieuwde Arbeidsomstandighedenwet. De belangrijkste wijziging is dat bedrijfsartsen én werknemers meer macht krijgen om preventief te werken. Zodat ze al kunnen ingrijpen voordat iemand ziek is.

 

Oplossing
Eigenlijk moeten we leren omdenken. Zoals: de pensioenpot openbreken en meer gaan sparen voor tussentijdse uitgaves zoals scholing of een sabbatical. “Er worden nu miljarden uitgegeven aan verzuim en arbeidsongeschiktheid, al is dat wel beter geworden. Stel je voor dat we dat geld zouden steken in het veerkrachtig en productief houden van mensen?”

Spacemaker coaching wandelt met moeders met ambitie zodat ze meer energie hebben voor datgene wat ze echt gelukkig maakt. En zo’n heerlijke wandeling in het bos van Bergen kan heel preventief werken.

Bron:
8 juli 2017 in het NRC

 

Recent Posts